Voorgerechten
-
Brood met drie huisgemaakte smeersels en olijven 7,50
-
Rilette van eend met een dressing van gemarineerde sinaasappel en port 11,50
-
Biersuggestie: Rebelse Strop
Fier, koppig en karaktervol, maar tegelijk heel uniek door zijn rebelse temperament. De Rebelse Strop staat voor een koppig bier dat indruk maakt. Voor het brouwen van de Rebelse Strop werd gebruik gemaakt van Brettgist: een wilde gist die ervoor zorgt dat de smaak van het bier verder blijft evolueren, zelfs na het bottelen. Een gist die, niet braaf in de pas loopt maar gewoon zijn eigen ding doet. Dit donkerblonde speciaalbier met tegendraads temperament heeft zijn naam dus zeker niet gestolen! Geur: Aardse aroma's vullen eerst de neus en maken daarna plaats voor een licht fruitige geur. Smaak: De weerbarstige Brettgist zorgt voor een ware smaaksensatie die mee evolueert doorheen de tijd. Een jonge Rebelse Strop krijgt zo een iets complexere smaak: fruitig, hopbitter en met een licht zuurtje. Rebelse Strop van enkele maanden oud krijgt een iets zachtere, rondere smaak.
-
-
Romige crème van gerookte paling met tartaar van gepofte rode biet en basilicum dressing 12,50
-
Biersuggestie: Orval
Is een bier van hoge gisting en lange lagering. Op die manier krijgt het zijn complex-fruitige karakter en die subtiele harmonie tussen volrond en bitter.
-
-
Huisgemaakte terrine van zalm en kabeljauw met gamba’s, saffraan mayonaise en gemarineerde paksoi 11,50
-
Biersuggestie: Charles Quint Goud
Is een heldergoud bier met een uitzonderlijk boeket van kruiden, een zachte aanzet die uitvloeit in een mollige, kruidige smaak en een licht bittere, droge afdronk.
-
-
Coquilles St Jacques met een saus van appel en calvados en een krokantje van rauwe ham 13,50
-
Biersuggestie: Fourchette
Is een levend bier. Ze gebruiken edele hopsoorten en unieke gistvariëteiten. Als geen ander beheersen zij het proces van hoge gisting, natuurlijke lagering en nagisting. De smaak van hun bieren blijft gegarandeerd nog lang evolueren. Fourchette is heerlijk bij allerlei gerechten. Een wetenschappelijke analyse van Fourchette toont aan dat mensen de smaak ervan vooral zullen ervaren als fruitig (gistcultuur) en floraal (witbier). Kenners onderscheiden ook smaken van citrus, koriander, kruidnagel en pompelmoes.
-
-
Op de huid gerookte heilbot met huis gemaakte tomaten chutney 12,50
-
Biersuggestie: Duvel van de tap
Is een natuurlijk bier met subtiele bitterheid, verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het aparte brouwproces garandeert een pure stijl en een aangename alcoholzoete smaak. Het hele brouwproces, plus de lagering en gisting, zijn exact hetzelfde als in een fles. Ook op vat is er een nagisting terwijl de Duvel twee weken rust in de warme kamer en een rijping van acht weken in de koude cel. Het koolzuurgasgehalte (8,5 gr CO2 per liter) én het alcoholgehalte is dus identiek, net als kleur, bitterheid en smaak.
-
-
Paddenstoelkroketjes met een dip van Zeeuwse mosterd (vegetarisch) 10,50
-
Biersuggestie: Beer van Brugge 8.9
De originele Beer van Brugge. Een legendarisch donkerblond bier van hoge gisting, gebrouwen volgens het originele familierecept. Beer van Brugge 8.9 is een tripel met body en een volle smaak in elke slok. Een sfeermaker met karakter, voor sfeermakers met karakter.
-
-
Belgische zult met piccalilly, beide huisgemaakt 10,50
-
Biersuggestie: Seef
Is de naam van een in de 19e eeuw erg populair Antwerps bier; een troebel blond bier met een zacht kruidige en granige smaak.
-
-
Vissoep de Soos: licht gebonden goed gevulde soep 11,25
-
Biersuggestie: Omer blond
Is een overheerlijk bier van hoge gisting met nagisting op de fles, gebrouwen volgens een traditioneel recept waaraan OMER zijn fijn, fruitig aroma en subtiele bitterheid dankt.
-
-
Runderbouillon met beukenzwammetjes 10,50
-
Biersuggestie: Tongerlo Blond (tap zomer)
Is een bier waarvan de eerste aanzet zacht is en neigt naar zoet. Volmondig, met lichtdroge afdronk. LUX, Latijn voor licht, verwijst naar de weerspiegeling van het licht in de warme koperkleur.
-
-
Plankje met lekkers om te delen (voor 2 personen) 32,50
-
Biersuggestie: Grisette wit BIO
Is een biologisch bier met een contrastrijk karakter en volle smaak. Het schuim is kenmerkend voor tarwebieren, romig en compact. De kleur is opaak, nevelachtig en gesluierd.
-
Hoofdgerechten
-
Huisgemaakte quiche met diverse paddenstoelen en roerbak groenten (vegetarisch) 24.50
-
Biersuggestie: Seef Bootjesbier
Is een amberrood bier ter ere van de Red Star Line die vroeger tussen Antwerpen en Amerika vaarde. Wordt gebrouwen met een mengeling van Belgische en Amerikaanse hoppen en kruiden.
-
-
Veganistische Tjaptjoi met Udon noodles 25.50
-
Biersuggestie: 1125 Vlierbeek Grand Cru
Is een volmondig goudblond abdijbier, warm en krachtig met een fluwelen lange afdronk. De lichte fruittoetsen van banaan en mango, en een milde kruidigheid en hoppigheid versterkt door drie Belgische hopsoorten geven aan dit abdijbier een hemels karakter. Carpe diem en geniet van dit unieke abdijbier van Vlierbeek.
-
-
Visschotel “De Soos”: diverse soorten verse vis 31,50
-
Biersuggestie: La Chouffe blond
Is een ongefilterd blond bier, zowel hergist op vat als op fles. Het is een aangenaam fruitig bier, gekruid met koriander en een lichte hopsmaak.
-
-
In geklaarde boter gebakken Zeetong van circa 320 gram 34,00
-
Biersuggestie: Westmalle extra
De Extra mag dan wel een laag alcoholgehalte van 4,8% hebben: hij is verrassend volmondig van smaak. Bovendien heeft dit goudblonde trappistenbier een heel verfrissend en dorstlessend karakter. Met zijn fruitige toetsen en rijke aroma’s staat de Extra voor een smaakbeleving die op-en-top Westmalle is.Trouw aan de brouwfilosofie wordt de Extra met de meest pure ingrediënten gebrouwen: geselecteerde gerstvariëteiten, een gebalanceerde mengeling van hopbloemen, zelfgekweekte gist en zuiver water dat vanuit de diepe Diestiaanlaag komt. Het is een bier van hoge gisting, inclusief de typische gisting op fles. In 1836 besloten de trappisten van Westmalle om zelf te brouwen. Ze hadden nood aan een eigen, lokale drank voor bij de maaltijd. Dat resulteerde eerst in een donker tafelbier. Uit geschriften weten we dat een tijdje later ook een witbier opdook. Begin 20ste eeuw was er dan weer sprake van een blond ‘Extra-Gersten’ bier: een voorloper van de Extra. In al die tijd stond steevast een lichtere variant op tafel bij de monniken zelf. De Dubbel en Tripel gunden ze graag aan de buitenwereld, maar binnen de abdijmuren kozen ze voor sobere kwaliteit die beter aansluit bij hun levensstijl.
-
-
Kabeljauwfilet uit de oven met olijventapenade, rauwe ham en oude kaas 29,50
-
Biersuggestie: Ename blond
Is licht moutig met een toon van karamel en een mooie fruitigheid van peer en sinaasappel.
-
-
Op de huid gebakken schelvis met shiitake, rode ui, Zeeuws spek en sojasaus 29,50
-
Biersuggestie: Super 8 Blanche (tap)
Is een natuurlijk troebel witbier met een romige schuimkraag en verfrissende afdronk. Een ferme portie vers gemalen koriander en appelsienschil. Een rake smaak voor wie graag verrast wordt.
-
-
Gekonfijte eendenbout met een jus van port, sjalot en gepofte knoflook 29,50
-
Biersuggestie: Witkap pater dubbel
Is een donkerbruin patersbier met crèmekleurige schuimkraag, een volle smaak en toetsen van karamel.
-
-
Dry-aged rib-eye met een jus van tuinkruiden 33,00
-
Biersuggestie: Tripel Kanunnik
Tripel Kanunnik is een 4-granenbier gebrouwen naar origineel Wilderens kanunnik-recept. Een zachte en kruidige tripel met hergisting op fles en een milde afdronk door het gebruik van fijne & edele hopsoorten. In dit bier werd naast gerst, tarwe en haver uitzonderlijk ook rogge toegevoegd, wat deze Tripel een typisch karakter geeft. Het eerder klassieke Tripelglas verbergt twee geheime boodschappen…
-
-
Huisgemaakte stoverij van Iers rund en Belgisch bier 27,50
-
Biersuggestie: Rochefort 6
Is een donkerkleurig amber bier met een wat bittere smaak. De geur doet denken aan drop, zuurkool, honing en kaneel.
-
-
Iberico rack met een jus van gepofte paprika en groene peper 32,50
-
Biersuggestie: Wilderen Goud
Is een blond, vlot toegankelijk en jong hoge gistingsbier. Altijd als eens bier uit een goudpot willen drinken?
-
Desserts
-
Oma’s warme appeltaartje met mascarpone – vanilleijs 10,50
-
Biersuggestie: Paix Dieu
Dit bier werd vroeger in de abdij van Paix Dieu geproduceerd, waar de maankalender een cruciale rol speelde in het brouwproces. Om de ziel van de abdij in het bier te laten voortleven is de Paix Dieu alleen bij volle maan gebrouwen. Resultaat? Een smeuïge tripel met een vol karakter, ambachtelijk gebrouwen volgens de pure tradities van de Belgische abdijbieren. Een symbool geeft aan bij welke maan uw bier werd gebrouwen. Het is een 100% natuurlijk bier waarbij gebruik wordt gemaakt van louter lokale ingredienten. Het water wordt rechtstreeks uit de bron van de brouwerij gehaald en de gist wordt door henzelf gekweekt. In de neus onthult het delicate fruitige en kruidige aroma’s. Paix Dieu onderscheidt zich door zijn gouden kleur, onder een romig, genereus en consistent schuim. In de mond onthult het al zijn karakter en ontwikkelt het een lange en fijne bitterheid, ondersteund door een vleugje hop.
-
-
Huisgemaakte bokkenpoot met kaneelbavarois en stoofpeer 11,00
-
Biersuggestie: Westmalle dubbel
Is een donker, roodbruin trappistenbier en bevat dankzij nagisting op fles een rijke en complexe smaak. Deze wordt gekenmerkt door toetsen van karamel, mout en fruitige esters die doen denken aan rijpe banaan. De eerste kennismaking met de Dubbel van Westmalle is een crèmekleurige dikke schuimkraag. Na het drinken laat deze een mooi kantwerk achter in het glas. Maar de echte herinnering van dit evenwichtige trappistenbier met zacht mondgevoel is ongetwijfeld de lange, droge afdronk. De monniken van Westmalle brouwen al sinds 1856 een donker trappistenbier naast hun bestaande maaltijdbier, de Extra. In 1926 passen ze het recept aan en brouwen ze het bier wat zwaarder door de ingrediënten te verdubbelen. Zo kwam het bier aan zijn naam Dubbel, hoewel velen hem vaak gewoon Trappist noemen.
-
-
Dessert van de chef en zijn team 10,00
-
Biersuggestie: Mystic Krieken (tap zomer)
Is een bier met een krachtige smaak van krieken. Fruitzure aanzet die zachtjes overvloeit in een lichtzoete, niet kleverige afdronk. Zo verfrissend en lekker geurend, met de volle smaak van zomerse krieken in combinatie met witbier. Met 25% kriekensap. Zonder bewaarmiddelen.
-
-
Feest van huisgemaakt sorbetijs 10,00
-
Biersuggestie: Kerel Grapefruit IPA
Is een oranje-achtig bier waarvan het wort wordt vermengd met echte grapefruitpuree om de suiker te laten fermenteren, waardoor de tropische aroma's achterblijven. Een echte publiekstrekker met 53 IBU. Het is perfect voor elk moment of elke maaltijd, dankzij zijn gedurfde grapefruitaroma, scherp karakter en lichte hoppigheid.
-
-
Huisgemaakte chocoladetaart met een slokje Pedro Ximénez 12,50
-
Biersuggestie: Boon Oude Geuze (37,5 cl)
Is een monument van smaak. Wilt u de botteldatum kennen? Trek dan van de houdbaarheidsdatum 20 jaar af.
-
-
Proeverij van desserts voor twee personen 31,50
-
Biersuggestie: Tête de Mort Triple Amber
Is een zoet amberkleurig bier met smaken van mout, karamel en hop, met een licht kruidige en bittere afdronk. Een bier waarvan de doden weer tot leven komen!
-
-
Koffie of thee met 2 huisgemaakte likeuren 9,75
Kindermenu
-
Kroket of frikandel met frites of rijst en een kinderijsje 9,25
-
Kibbeling met frites of rijst 10,50
-
Kipnuggets met frites of rijst en een kinderijsje 9,25
-
Spaghetti en een kinderijsje 9,50